Nederlands
Nationaal park Weerribben Wieden OverijsselNationaal park Weerribben Wieden OverijsselNationaal park Weerribben Wieden OverijsselNationaal park Weerribben Wieden Overijssel

Het leukste uitje is:

Het leukste uitje is:

Gasten zochten op:

 

Nationaal Park De Weerribben Overijssel

Een prachtige ontdekking

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Ga mee op vaartocht vanaf het bezoekerscentrum, maak een fietstocht of wandeling of verken het gebied per kano!

Natuurgebied De Weerribben, een prachtige ontdekking! Het natuurgebied Weerribben is benoemd tot Mooiste plek van Nederland door de NCRV in 2004.
Deze omgeving heeft veel te bieden, van moerasbos tot openwater en rietlanden. Ook wonen er diverse dieren in deze natuur, zoals: water- en moerasvogels, zoogdieren, reptielen en insecten. Zo is De Weerribben het leefgebied van het zeldzame dier de Otter.
 

Puur mensenwerk

Elke meter grond van dit natuurgebied is ontstaan door mensenwerk. De bewoners in die tijd groeven het veen af om er turf van te maken. Hierdoor veranderde het landschap in een zompig moerasgebied waar smalle stroken land en water die elkaar afwisselen.
 

Dorpjes en omgeving Weerribben

De Weerribben is onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Rondom dit Nationale Park zijn diverse dorpjes en kleine steden gevestigd. Midden in dit natuurgebied bevindt zich het dorpje Kalenberg.
Breng in de zomer bijvoorbeeld een bezoek aan Steenwijk of Meppel, waar elke week diverse activiteiten worden georganiseerd, onder andere markten en muziekevenementen.

Ook de omringende dorpjes, zoals Oldemarkt, Ossenzijl, Blokzijl en Vollenhove, die elk zijn eigen charme heeft, zijn een bezoekje waard. Bekijk regelmatig onze evenementenkalender voor diverse activiteiten en evenementen in de omgeving. Of de vele activiteiten die u kunt ondernemen bij Restaurant ’t Binnenhof.
 

Actief de omgeving verkennen

Deze omgeving kent vele fiets- en wandelpaden, zodat u er heerlijk kunt fietsen of wandelen. Maar de beste manier om deze omgeving te bewonderen is per fluisterboot, kano of sloep. Varen door de diverse kanaaltjes die allemaal uitkomen op de Kalenbergergracht. U kunt er dus gerust voor kiezen om zelf op avontuur te gaan in plaats van een vaarroute te kiezen.
Ook zijn er het hele jaar door diverse rondvaarten beschikbaar.

U kunt gerust uw trouwe viervoeter meenemen, want in vele natuurgebieden is uw hond welkom!
 

Weerribben in de winter

De natuur heeft in de winter ook zijn charme, de zon schittert op het ijs, het riet kleurt goudgeel en u ziet her en der de rietsnijders hun werk doen. Als het goed heeft gevroren kunt u hier prachtige schaatstours beleven, of geniet een van een dagje schaatsen met het hele gezin op het ijs van de Weerribben. Voor een sfeerimpressie bekijk diverse winterfoto's van Villapark De Weerribben en omgeving.

 

     

Restaurant 't Binnenhof
Binnenweg 12
8378 JJ Paasloo
0561 452 992
info@binnenhofpaasloo.nl
www.binnenhofpaasloo.nl

Sitemap

Links

Restaurant Eetcafé Giethoorn
Binnenpad 49
8355 BR Giethoorn
0521-712422
info@eetcafegiethoorn.nl
www.eetcafegiethoorn.nl

 

Belterwiede Restaurant
Veneweg 191
7946 LP Wanneperveen
0522-281714
info@belterwiederestaurant.nl
www.belterwiederestaurant.nl

Powered by : QualitySites4All
restaurantsweerribbenwieden.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen