Nederlands
Giethoornvakantie in giethoornimGiethoornGiethoorn

Het leukste uitje is:

Het leukste uitje is:

Gasten zochten op:

 

Nationaal Park Weerribben-Wieden Natuurgebied Overijssel

Nationaal Park Weerribben-Wieden Overijssel is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Ontdek dit veelzijdige natuurpark. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of kanoen langs rietlanden. Bij één van onze restaurants nabij Giethoorn kunt u uw dagje weg in de Weerribben boeken.

 

Veelzijdig natuurgebied en oase van rust

De Wieden is onderdeel van National Park Weerribben-Wieden gelegen in Overijssel. Een prachtig gebied van oase van rust. Een veelzijdig natuurgebied bestaande uit rietlanden, hooilanden vol bloemen, plassen en sloten en dichtbegroeide moerasbossen. Zeldzame dieren zoals de Otter en zwarte Stern leven in dit moerasgebied.
Gek van de natuur of wil je meer over dit gebied te weten komen? Breng dan een bezoek aan bezoekerscentrum de Wieden of aan een van de twee eendenkooien die dit gebied rijk is.
 

Dorpen en steden in de omgeving

De Wieden ligt vlakbij het authentieke dorpje Giethoorn, ook wel het Hollands Venetië genoemd. Bootje varen in deze omgeving is de moeite waard, op deze manier beleef je optimaal de waterrijke omgeving. 

Naast Giethoorn bestaat de omgeving van de Wieden uit diverse dorpjes die iedere haar eigen charme heeft. Bezoek eens Meppel, Steenwijk of Blokzijl en beleef de sfeer van deze dorpen.
Ook in de andere dorpen zoals, Oldemarkt, Ossenzijl en Vollenhove zijn een bezoek waard. Vooral in de zomer zijn er diverse activiteiten in de omgeving georganiseerd, maar kijk ook voor de andere seizoen regelmatig in onze evenementenkalender.
 

Actief de omgeving verkennen

Naast georganiseerde evenementen kunt u ook op eigen houtje de omgeving verkennen. Er zijn diverse wandel- en fietspaden en routes die u leiden door de mooie natuur. Of kies er juist voor om met een fluisterboot of kano door de kanalen en wateren van de Wieden en de Belterwijde te varen. Ook zijn er diverse rondvaarten beschikbaar in deze omgeving.


Winter in de Wieden

Niet alleen in de zomer kun je plezier beleven in de Weerribben - Wieden, maar de winter biedt ook zijn mogelijkheden aan. Na een paar dagen goede vorst, bind je schaatsen maar onder en geniet van de diverse schaatstochten over het natuurijs in de Wieden. Of kies ervoor om heerlijk met het gezin te schaatsen op het natuurijs van de Belterwiede. Het is ook mogelijk om te overnachten en zo vanuit uw woning op het ijs te stappen!

     

Restaurant 't Binnenhof
Binnenweg 12
8378 JJ Paasloo
0561 452 992
info@binnenhofpaasloo.nl
www.binnenhofpaasloo.nl

Sitemap

Links

Restaurant Eetcafé Giethoorn
Binnenpad 49
8355 BR Giethoorn
0521-712422
info@eetcafegiethoorn.nl
www.eetcafegiethoorn.nl

 

Belterwiede Restaurant
Veneweg 191
7946 LP Wanneperveen
0522-281714
info@belterwiederestaurant.nl
www.belterwiederestaurant.nl

Powered by : QualitySites4All
restaurantsweerribbenwieden.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen